ACTUEEL

Rechter: Verpleegkundigen krijgen ORT gecompenseerd

Verpleegkundigenvakbond NU’91 heeft twee rechtszaken gewonnen. GGz Dimence en GGz Breburg moeten allebei alsnog een onregelmatigheidtoeslag (ORT) aan een verpleegkundige betalen.

Zowel de Rechtbank Overijssel, in het geval van GGz Dimence, als de Rechtbank Zeeland-West-Brabant (GGz Breburg) oordeelden dat de ORT deel uitmaakt van het loon en dat het loon moet worden doorbetaald tijdens vakanties en verlof. Een medewerker mag niet benadeeld worden.

Gecompenseerd

Het zijn niet de eerste ORT-zaken die gewonnen werden. Eerder hadden andere rechters al hetzelfde beslist naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. NU’91 heeft tientallen rechtszaken gevoerd. Op 14 oktober is er een onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe cao VVT tot stand gekomen.  Afgesproken is dat medewerkers de misgelopen ORT gecompenseerd krijgen.

Miljoen

GGz Breburg vreest dat de rechterlijke uitspraak een financiële strop kan worden. De instelling denkt ongeveer een miljoen aan extra salariskosten te moeten betalen. Daarvoor heeft GGz Breburg geen geld beschikbaar en overweegt een hoger beroep.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top