Tech

VieCuri is eerste ziekenhuis met site zonder drempels

VieCuri Medisch Centrum is het eerste ziekenhuis in Nederland met een drempelvrije website. VieCuri.nl heeft op 20 oktober van Stichting Accessibility het waarmerk drempelvrij.nl gekregen. Het ziekenhuis uit Venlo voldoet aan de eisen voor een website dat iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht welke beperking iemand heeft.

Dat meldt VieCuri Medisch Centrum in een persbericht.

Standaard

De nieuwe website is begin dit jaar gelanceerd, volgens de Webrichtlijnen van Stichting Accessibility. Dat zijn richtlijnen gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Ook is de informatie op VieCuri.nl op zo’n manier geschreven en ingericht dat het voor iedereen te begrijpen en te bekijken is.

Audit

Een toegankelijke website volgens de richtlijnen heeft goed zichtbare teksten, ook voor mensen die kleurenblind zijn. De site moet geschikt zijn voor voorleesapparatuur voor mensen met visuele beperkingen. En filmpjes moeten ook te begrijpen zijn voor mensen die doof zijn. Accessibility houdt audits om te kijken of de sites daaraan (blijven) voldoen.

Overheidsinstanties zijn verplicht om te voldoen aan de Webrichtlijnen. VieCuri is het eerste ziekenhuis dat dat ook doet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top