Finance

Philips voert winst stevig op

Philips heeft vorig kwartaal bijna een vijfde meer winst weten te maken dan een jaar eerder, bij een licht stijgende omzet. Het in gezondheidszorgtechnologie gespecialiseerde concern verkocht vooral meer producten die mensen helpen gezonder te leven.

Philips meldde maandag een omzet van 5,9 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was 1 procent meer dan een jaar eerder. Het voor eenmalige posten gecorrigeerde bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 14 procent naar 649 miljoen euro. De nettowinst kwam met 383 miljoen euro ruim 18 procent hoger uit dan in het derde kwartaal van 2015.

Bestuursvoorzitter Frans van Houten herhaalde de verwachting dat de resultaten in de laatste drie maanden van dit jaar verder zullen verbeteren. De kwetsbaarheid van veel markten waar Philips actief is, blijft volgens hem echter zorgelijk. Van Houten sprak verder van een "gezonde" orderstroom in het afgelopen kwartaal, met een ,,solide'' groei van de verkopen en de marges.

Personal Health

Philips verzelfstandigde eerder dit jaar zijn verlichtingstak en richt zich sindsdien op de zorgsector. Dat doet het bedrijf zowel met ziekenhuisapparatuur als met apparaten voor persoonlijk gebruik (Personal Health). Daarnaast zorgt het concern voor de uitwisseling van informatie tussen artsen en patiënten via met internet verbonden apparaten en softwarediensten (Connected Care).

Bij Personal Health liepen de met vorig jaar vergelijkbare verkopen vorig kwartaal met 7 procent op. De ziekenhuisdivisie (Diagnosis & Treatment) wist de verkopen met 6 procent op te voeren. Op het vlak van informatica en zorg via internet bleef de groei marginaal, door een kleine krimp in de verkoop van apparaten die zorg op afstand mogelijk maken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top