ACTUEEL

Zorgkompas stopt met thuiszorg in Westfriesland

Zorgkompas zal zich niet inschrijven op de nieuwe aanbesteding voor huishoudelijke hulp in Westfriesland. De gemeenten bieden volgens de zorginstelling een te laag bedrag voor thuiszorg. Hierdoor dreigen 210 thuiszorgmedewerkers per 1 januari hun baan te verliezen.

Zorgkompas verzorgt thuiszorg in de zeven Westfriese gemeenten: Hoorn, Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Stede Broec en Opmeer. Het heeft nu ongeveer 900 cliënten. De contracten lopen af op 31 december. Er zal nu via een aanbesteding een nieuw contract voor de komende jaren met andere zorgaanbieders worden afgesloten, zo schrijven de gemeentes op hun websites (Hoorn). De regiogemeenten zeggen dat alle cliënten ook volgend jaar huishoudelijke hulp ontvangen. Ze worden binnenkort per brief geïnformeerd.

Medewerkers

Het is nog niet duidelijk wat er met de thuiszorgmedewerkers van Zorgkompas gaat gebeuren. De gemeenten hebben Zorgkompas gevraagd om na te gaan of in Westfriesland de cliënten hun vaste medewerkers kunnen behouden. Maar het is nog niet zeker of een nieuwe werkgever ze overneemt, en tegen welke arbeidsvoorwaarden. In ieder geval wordt er met Zorgkompas een overgangstermijn afgesproken.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top