ACTUEEL

Van Lonkhuijzen stapt op bij Laurens

De raad van toezicht (rvt) van Laurens heeft besloten dat Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra haar functie als lid raad van bestuur (rvb) neerlegt. De rvb, die bestond uit Van Lonkhuijzen-Hoekstra en interim-bestuurder Vincent Maas, was geen optimaal samengesteld team, aldus de rvt.

De rvb bestond uit voorzitter Ids Thepass en lid ad interim Vincent Maas, tot 21 juli. Toen stapte Thepass op, evenals directeur bedrijfsvoering en voormalig bestuurder Marc Scholten en directeur thuiszorg Heleen Post. Vlak daarvoor was Laurens in de publiciteit gekomen omdat enkele locaties op de zogeheten zwarte lijst van de IGZ stonden. Vincent Maas werd aangesteld als interim-bestuurder.

In een persverklaring schrijft de rvt dat Laurens in crisis is en hard aan het werk is om weer een gezond bedrijf te zijn en te blijven. Daarvoor moet in korte tijd "veel herstelwerk" worden verricht. Dat vraagt een optimaal team aan de top, maar de afgelopen weken heeft de rvt moeten constateren dat die optimale teamsamenstelling er niet is. Er wordt zo snel mogelijk een nieuw interim-lid voor de rvb gezocht.

Ervaren bestuurder

Van Lonkhuijzen-Hoekstra werkte sinds september jongstleden bij Laurens als interim rvb-lid. Zij is een ervaren bestuurder met een achtergrond als zorgprofessional en leidinggevende in de gezondheidszorg. Ze werkte onder meer als bestuurder bij Cordaan en GGZ InGeest. Van Lonkhuijzen-Hoekstra is lid van de raad van toezicht van het Trimbos Instituut en lid van de raad van commissarissen bij Achmea.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top