ACTUEEL

De Unie pleit voor maatwerk in cao

Zorgpersoneel moet voortaan arbeidsvoorwaarden bij elkaar ‘shoppen’ in een arbeidsvoorwaardenwinkel. Vakbond De Unie wil voor iedere medewerker in de zorg een cao op maat. Dat meldt Nursing.

Personeel binden

De Unie spreekt met een aantal ziekenhuizen over dit plan. De vakbond wil de nadruk op secundaire arbeidsvoorwaarden verleggen naar de behoefte van de werknemer om loon naar werken te krijgen. Volgens De Unie zijn ook werkgevers op zoek naar nieuwe manieren om personeel aan zich te binden.

Differentiatie in werkzaamheden

Sectormanager overheid, zorg en welzijn Susan Mogony van De Unie zegt op Nursing.nl:  “De werkzaamheden zijn nu zo gedifferentieerd. Je kunt het niet meer hebben over dé verpleegkundige of dé arts. Die ouderwetse manier werkt niet meer. Neem alleen al de zzp'ers. Dat aantal is de afgelopen jaren enorm gestegen.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Hamaker

7 december 2009

Prima,

Eindelijk eens de knuppel in het hoenderhok. Niet bij praten blijven, maar doorpakken. Loon naar werken zal betekenen dat mensen die zich inspannen het werkelijke loon krijgen en degene die de kantjes er vanaf lopen, minder.

Maar kies dan ook voor moderne arbeidsvoorwaarden, laat mensen zelf in belangrijke mate beslissen hoe zij hun pakket willen en wanneer.

LittleMIRIAM19

7 januari 2012

I guess that to get the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/home-loans">home loans</a> from banks you should have a firm motivation. However, one time I have got a commercial loan, just because I wanted to buy a building.

Top