Finance

Sliedrecht komt met 'blijverslening' voor langer thuis wonen

De gemeente Sliedrecht introduceert de zogeheten blijverslening. Deze moet mensen in staat stellen om door het aanpassen van hun koopwoning langer zelfstandig te blijven wonen. Dinsdagavond stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met dit voorstel van het college.

"De meeste mensen willen zelf ook zo lang mogelijk in hun eigen woning blijven”, zegt wethouder Aldrik Dijkstra (wonen). “Helaas komt ouderdom vaak met gebreken, waardoor in huis aanpassingen nodig zijn. Met deze blijverslening maken we dat mogelijk. Niet alleen ouderen kunnen een beroep doen op de blijverslening, ook jongere mensen met een zorgvraag of gezinnen met een gehandicapt kind kunnen we hiermee helpen."

Er wordt in totaal 300.000 euro ter beschikking gesteld voor het verstrekken van blijversleningen. De hoogte van de lening is minimaal 2.500 euro en maximaal 30.000 euro. Vanaf 10.000 euro is een hypothecaire lening verplicht, aldus de gemeente Sliedrecht.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

28 oktober 2016

Waarom ben ik zo wantrouwend tav. die blijverslening? Bijv. omdat gezinnen met een gehandicapt kind tbv woningaanpassing een verstrekking kunnen krijgen uit wet Jeugdzorg. En een traplift voor een oudere met een beperking vanuit de WMO. Hoezo lenen!

Top