ACTUEEL

VUmc versterkt band met Arubaans ziekenhuis

Het VU medisch centrum in Amsterdam gaat intensiever samenwerken met het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal (HOH) in Oranjestad, Aruba. De samenwerking heeft vooral betrekking op opleidingen.

Stages en opleidingen

Met steun van de huisartsenopleiding van VUmc is er een huisartsenopleiding gestart op Aruba. In het tweede masterjaar kunnen studenten van VUmc in het buitenland stage lopen. Stage lopen bij het HOH is één van de opties.

Niveau zorg

Huub van der Erve, hoofd bureau internationale samenwerking VUmc, stelt dat het niveau van de gezondheidszorg op Aruba vergelijkbaar is met het niveau in Nederland. Veel specialisten van het HOH zijn ook opgeleid in Nederland. Van der Erve: "Inmiddels hebben zich al vijftien studenten gemeld die hun werkstage in Aruba willen doen. Wij gaan de specialisten daar didactische ondersteuning geven zodat zij de studenten kunnen begeleiden. Ook de mogelijkheden voor uitwisseling van medische en verpleegkundige staf wordt onderzocht."

Horacio E. Oduber Hospitaal

Het HOH is het enige ziekenhuis  van Aruba. Dit algemene ziekenhuis heeft 320 bedden en ruim 800 medewerkers, waarvan zestig specialisten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top