ACTUEEL

Bascule verwerpt kritiek vakbond

De aanbieder van jeugd-ggz De Bascule herkent zich niet in de klacht van vakbond FNV dat de organisatie de hoge werkdruk negeert. In een verklaring laat de organisatie weten er juist alles aan te doen om de werkdruk te verminderen.

De Bascule zegt verrast te zijn door het verzoek van de FNV aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Die moet wat de FNV betreft onderzoek doen naar de Bascule. “Wij herkennen het algemene probleem van oplopende wachtlijsten en de grote administratieve druk op de verantwoording en registratie”, stelt De Bascule. “Deze situatie geldt helaas niet alleen voor de Bascule, maar voor de hele sector.”

Speerpunt

Volgens De Bascule is vermindering van de werkdruk het komende jaar een speerpunt binnen de organisatie. Zo werkt De Bascule samen met collega-organisaties en de gemeente Amsterdam aan een oplossing van de wachtlijsten. De gemeenten Amsterdam-Amstelland zijn bovendien bereid om extra financieel bij te dragen aan het oplossen van de knelpunten rondom de opgelopen wachttijden.

De Bascule merkt op dat de FNV niet is ingegaan op uitnodigingen om kennis te maken met de nieuwe bestuurder Nelleke de Koning, die sinds 1 september is gestart.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top