ACTUEEL

‘Geen uitverkoop in Twentse thuiszorg’

Livio, Carint Reggeland en Zorgaccent Thuiszorg Noord West Twente zetten de huishoudelijke zorg in Twente helemaal niet in de uitverkoop. De thuiszorgorganisaties lichten hun personeel voor over de mogelijkheden. Van het uitsluiten van concurrentie over de ruggen van het personeel zoals ABVAKABO FNV stelt, is geen sprake. Dat meldt Zorg & Welzijn.

Verbijsterde vakbond

De vakbond overweegt stappen tegen de werkgevers nu deze personeel aanraden over te stappen naar schoonmaakbedrijf T-zorg. ABVAKABO FNV heeft zich, op verzoek van de werkgevers, juist ingespannen om tot goede afspraken te komen met Thuiszorg Service Nederland (TSN). De vakbond is verbijsterd over de nieuwe ontwikkelingen.

Keuze van personeel

Carint Reggeland voelt zich niet aangesproken in deze situatie. De keuze ligt bij de medewerkers. Woordvoerder Piet Oosterhof van Livio stelt op Zorg & Welzijn de medewerkers niet te hebben geadviseerd, maar te hebben voorgelicht. Ook hij zegt dat de keuze voor een nieuwe werkgever bij de medewerkers zelf ligt. Op de site van Livo lijkt de organisatie wel een voorkeur uit te spreken. Er staat te lezen: “Zonder iets ten nadele van de andere aanbieders te willen zeggen viel T-Zorg op door haar transparante opstelling en bereidheid haar aanbod vorm te geven.”

Arbeidsvoorwaarden

Irma Harmelink, lid van de raad van bestuur van Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente, ontkracht de aantijgingen. De organisatie heeft afspreken gemaakt met TSN en T-zorg. Bij T-zorg vallen de medewerkers onder de cao schoonmaak. Dat betekent een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden, meent ABVAKABO FNV. Harmelink brengt daar tegen in dat de medewerkers daar weliswaar onder die cao zullen werken, maar met een hoger salaris. Daarnaast veranderen de arbeidsvoorwaarden ook bij TSN, zegt Harmelink. Volgens de vakbond zijn die arbeidsvoorwaarden wel aantrekkelijker.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top