ACTUEEL

IGZ geeft Zorg Stichting Vivence aanwijzing

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (inspectie) heeft een aanwijzing gegeven aan Zorg Stichting Vivence (ZSV) in Rotterdam. De aanwijzing gaat specifiek over de locatie Boelijn van ZSV in Almere. De zorg bij Boelijn voldoet niet aan de normen en daarom bestaan er risico’s voor de cliënten, aldus de inspectie.

In 2015 heeft ZSV (locatie Borculo) onder verscherpt toezicht gestaan. De organisatie was nog bezig met doorvoeren van verbeteringen, toen in juli 2016 de bestuurder werd aangehouden. Hij werd verdacht van fraude.

Orthopedagogen vertrokken

ZSV kan niet de nodige gedragskundige ondersteuning leveren bij Boelijn, omdat orthopedagogen vertrokken zijn of ziek of nog te weinig ervaring hebben. Niet alle cliënten hebben een vaste begeleider. Hierdoor komt goede zorg in het geding. Medewerkers proberen er het beste van te maken. Maar ze kunnen nergens terecht met vragen over de dingen waar ze tegenaan lopen, aldus de inspectie.

ZSV moet nu zorgen dat incidenten en (bijna)fouten worden gemeld, geregistreerd en geanalyseerd. Er moet beleid komen rond correct omgaan met cliënten en omgaan met seksualiteit. ZSV moet er verder voor zorgen dat de inzet van de medewerkers bij Boelijn goed afgestemd is op de behoeften van de cliënten. Medewerkers moeten ook goed geschoold zijn voor het werk met de doelgroep.

De inspectie verwacht van ZSV dat het uiterlijk 10 november alle cliënten heeft overgedragen. Gebeurt dat niet, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top