ACTUEEL

Hersenz wint Herman Wijffels Innovatieprijs

Hersenz is winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Het behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, won de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg.

De jury prijst Hersenz als een voorbeeld van sociale innovatie. "De reguliere zorg richt zich vooral op lichamelijk herstel van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Om mensen in hun kracht te zetten is meer nodig. De multidisciplinaire aanpak van Hersenz blijkt  uniek en effectief. Een mooi voorbeeld van investeren in vitaliteit", aldus de jury.

In Nederland leven 650 duizend met de gevolgen van hersenletsel door ziekte of ongeval. Door de behandeling van Hersenz leren mensen beter omgaan met deze vaak ingrijpende gevolgen, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen en psychische problemen. De patiënten werken aan persoonlijke doelen en er is aandacht voor verliesverwerking.

Hersenz wordt uitgevoerd door een landelijk samenwerkend netwerk van twaalf zorgorganisaties die gespecialiseerd zijn in niet-aangeboren hersenletsel. De behandeling vindt plaats op bijna vijftig locaties in Nederland.

Met de Herman Wijffels Innovatieprijs ondersteunt de Rabobank innovatieve ondernemers. De prijzen zijn verdeeld over drie categorieën, Vitale gemeenschappen en Zorg, circulaire economie en Food & Agri.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top