ACTUEEL

VWS steekt 21,9 miljoen in ziektepreventie

Het ministerie van VWS stelt voor de komende 5 jaar 21,9 miljoen euro beschikbaar voor het Nationaal Programma Preventie. Meer dan 14 miljoen is voor het voorkomen van gezondheidsklachten bij risicogroepen in de wijk. En 7,5 miljoen wordt besteed aan het de maatschappelijke beweging ‘Alles is gezondheid…’.

Dat maakt het ministerie van VWS bekend op 3 november.

Belofte

De subsidieregeling voor preventie in de wijk start op 1 januari 2017. Het gaat dan om groepen waarbij de kans groter is op het ontstaan of verergeren van gezondheidsproblemen, zoals kinderen met overgewicht, kwetsbare ouderen of mensen met een verhoogd risico op depressie.

Met ‘Alles is gezondheid…’ gaan organisaties aan de slag met de gezondheid van hun medewerkers, mensen in de wijk, op school, sporters of fans. Die leggen daarvoor een ‘plechtige belofte’ af. Het geld wordt gestoken in de groei van de beweging, onder andere door ondersteuning van het projectbureau.

Programma

Het doel van het Nationaal Programma Preventie is het aantal mensen met chronische ziekte te verminderen en daarnaast de sociale en economische gezondheidsverschillen te verminderen. De focus ligt daarbij op minder alcohol, roken, depressie, diabetes, overgewicht en meer bewegen. Binnen het nationale programma valt ook het rookverbod in de horeca en drankverbod voor jongeren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top