ACTUEEL

NIVEL doet mee aan Deltaplan Dementie

Per 1 november is het NIVEL toegetreden tot het Deltaplan Dementie. Het instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg gaat met andere leden van het deltaplan samenwerken tegen de gevolgen van dementie.

Dat maakt het NIVEL bekend op 7 november. De coöperatie Deltaplan Dementie is een netwerkorganisatie van grote en kleine organisaties afkomstig uit ondermeer zorg, onderwijs, wetenschap en zakelijke dienstverlening. Naast NIVEL nemen onder andere Radboudumc, ZonMW, Omring, Geriant, CZ, Zilveren Kruis en Cordaan deel. Het motto is: ‘Samen werpen wij een dam op tegen dementie.’

Onderzoek

NIVEL doet veel onderzoek op het gebied van dementie. Zo voert het samen met Alzheimer Nederland de tweejaarlijkse Dementiemonitor uit, over belasting van mantelzorgers. Samen met VUmc brengt het best practises op het gebied van dementiezorg in kaart met het BESIDE-project, op basis van bestaande gegevens van huisartsen, van CBS en dementienetwerken. En in maart van dit jaar publiceerde NIVEL een studie over vrijwilligershulp bij dementie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top