ACTUEEL

Nasrullah en Kool in bestuur ZonMw

Fawzia Nasrullah en Jacqueline Kool zijn de nieuwe bestuursleden van ZonMw. Nasrullah en Kool zijn aangetreden op 1 november en volgen Elisa Carter en Hwa Tjoa op.

Dat meldt ZonMw op 7 november. Nasrullah en Kool zijn officieel voor vier jaar benoemd door minister Schippers van VWS en het Algemeen Bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Jeugdzorg

Fawzia Nasrullah bekleedde verschillende posities in de jeugdzorg en de volwassenenpsychiatrie. Zij is nu bestuurder van jeugdzorgorganisatie Youké. Daarnaast is ze  voorzitter van de raad van toezicht van Pharos en toezichthouder Bevolkingsonderzoek MW. Bij ZonMw is ze lid van twee programmacommissies, Effectief werken in de jeugdzorg en Academische werkplaatsen jeugd.

Kindzorg

Zij is sterk voor ontschotting en het tegengaan van bureaucratie in de jeugdzorg. “Kindzorg hoort naadloos aan te sluiten”, betoogt Nasrullah in het novembernummer van Skipr magazine. Zij is kritisch over de  snelheid van de transitie.

Zingeving

Jacqueline Kool heeft als adviseur, belangenbehartiger, onderzoeker en schrijver bijgedragen aan de beeldvorming en participatie van mensen met een beperking. Belangrijke thema’s daarbij zijn: de maatschappelijke kijk op de relatie tussen ziekte, gezondheid en zingeving, en de betekenis van lichamelijkheid en seksualiteit.

Kennisoverdracht

Kool stond aan de wieg van de Disability Studies in Nederland (DSiN). Dat is een stichting die door onderzoek en kennisoverdracht werkt aan een inclusieve samenleving. Daarnaast zat zij in het bestuur van Spierziekte Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top