ACTUEEL

Nij Smellinghe benoemt tweede lid raad van bestuur

De raad van toezicht van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft Theo Hiemstra benoemd tot lid raad van bestuur met ingang van 1 januari 2017. Met voorzitter Norbert Hoefsmit vormt Theo Hiemstra de tweehoofdige raad van bestuur van het ziekenhuis.

Theo Hiemstra is werkzaam binnen de Zorggroep Noordwest Veluwe in Harderwijk, verantwoordelijk voor Specialistische Zorg. Hij heeft zowel in de profit als non-profit sector gewerkt, volgens Nij Smellinghe vaak als de initiator of trekker van veranderingen. Hij is onder andere medeoprichter van de regionale zorgalliantie GezondVeluwe met het bijbehorende, gelijknamige keurmerk voor zorgverzekeraars. Van 2009 tot 2014 was hij Manager Zorginkoop Ziekenhuizen en Programma Manager Kwaliteit & Innovatie bij Zilveren Kruis. Hiemstra is van oorsprong Fries en voltooide zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De raad van toezicht is van mening dat de interne en externe ontwikkelingen binnen het zorglandschap, en die in Friesland in het bijzonder, noodzaken tot een tweehoofdige raad van bestuur. De interne toezichthouder zegt blij te zijn met de aanstelling van Hiemstra, “een inhoudelijk, analytisch en gedreven persoon”, die kan helpen het ziekenhuis verder te ontwikkelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top