ACTUEEL

Directeur Robert Schurink vertrekt bij NVVE

Robert Schurink stopt als directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Naar eigen zeggen draagt hij het stokje over omdat de NVVE in een nieuwe fase van haar bestaan komt.

Dit maakte Schurink begin november bekend in een persoonlijk blog op de NVVE-website. Het bestuur heeft hem gevraagd aan te blijven tot er een geschikte opvolger is gevonden. De procedure voor de werving van een nieuwe directeur is inmiddels gestart.

Wet voltooid leven

Robert Schurink heeft iets meer dan een jaar aan de leiding gestaan van de NVVE. Hij trad aan op 1 september 2015. Die periode stond in het teken van de herijking van de strategie van de vereniging, de professionalisering van het bureau en de versterking van het verenigingsleven. Mijlpalen onder Schurink waren de wereldconferentie Euthanasia 2016, de uitgifte van een landelijk verkrijgbare niet-reanimeren penning en vooral de door het kabinet aangekondigde wet voltooid leven.

Balans

“Toen ik de balans opmaakte ontdekte ik bij mijzelf dat ik niet tot mijn eigen levenseinde met levensvraagstukken bezig wilde zijn, hoe belangrijk ook”, schrijft Schurink in zijn blog. Het is nog niet bekend wat hij na zijn vertrek gaat doen.

Robert Schurink (1956) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was drukker en uitgever en enige tijd directeur van dagblad De Waarheid. Schurink was jarenlang plaatsvervangend medisch-directeur bij het AMC en later adviseur en headhunter voor de zorgsector.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Meijerink

11 november 2016

Jammer Robert! Ruin een jaar in deze functie is echt té kort, zeker gezien de huidige discussie omtrent het komende wetsontwerp t.a.v. het levenseinde. Ik begrijp dat je niet tot je eigen levenseinde met levensvraagstukken wilt bezig zijn, maar daar is toch na één jaar nog geen sprake van?!

Top