Finance

Rotterdam kort zorgorganisaties om topsalarissen

De gemeente Rotterdam vordert zestigduizend euro terug van 34 zorgorganisatie waar de bestuurders meer hebben verdiend dan de WNT-normen of een ontslag vergoeding hebben gekregen die de gemeente te hoog vindt.

Het stadhuis bracht vorig jaar en dit jaar in kaart hoeveel bestuurders boven de norm van 178.000 euro verdienen. De meeste instellingen, zo’n 28, worden gekort op de betalingen, zo meldt de Telegraaf. Zes aanbieders met een of meer Rotterdamse subsidies worden eveneens gekort. Dertien zorginstanties ontspringen de dans. De kortingen op de contracten komen uit op lager dan 50 euro.

De zorgaanbieder die het meest moet inleveren is Mentaal Beter. Daar wordt meer dan 16 duizend euro teruggevorderd. Antes, dat gespecialiseerd is in psychiatrie en verslavingszorg, moet meer dan 15.000 euro terugstorten.

De overige organisaties moeten vanaf 51 tot bijna 3500 euro terugbetalen. De zestigduizend euro die nu wordt teruggevorderd gaat terug naar de zorg, zegt de verantwoordelijk wethouder in de Telegraaf.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top