ACTUEEL

Zorg van de Zaak trekt Diederik Stapel aan als psycholoog

Psycholoog Diederik Stapel is als behandelaar in dienst getreden bij verslavingsinstelling Rodersana, onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk. Hij raakte in opspraak in 2011 omdat bleek dat hij jarenlang onderzoeksgegevens had vervalst.

Stapel zal deel gaan uitmaken van het multidisciplinaire behandelteam op de klinische locatie in Oirschot, waar mensen met ernstige verslavingsproblemen worden behandeld. De aanstelling past binnen de filosofie van Zorg van de Zaak dat mensen met werk gelukkiger zijn en dat zij, ondanks de fouten die ze hebben gemaakt, een tweede kans verdienen. Bram Bakker, psychiater en medisch directeur van Rodersana: "Diederik Stapel heeft overeenkomsten met de mensen die wij behandelen, maar bezit naar onze overtuiging óók de professionele talenten om een bijdrage aan hun herstel te leveren."

Stapel ziet er na vijf jaar naar uit om weer aan het werk te gaan. "Ik ben blij dat Zorg van de Zaak mij deze kans biedt om bij Rodersana aan de slag te gaan. Ik hoop dat ik met mijn mix van opleiding, vaardigheden, talenten en ervaringen van meerwaarde kan zijn voor deze bijzondere instelling."

Ophef

In september werd de aanstelling van Stapel als consultant bij de NHTV al na een week beëindigd, omdat dit tot ophef leidde binnen de organisatie. Als hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Tilburg raakte hij in 2011 in opspraak door een fraudezaak. Hij bleek op grote schaal wetenschappelijke onderzoeksgegevens te hebben vervalst om zo de door hem gewenste resultaten te krijgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top