Finance

Secretaresse stal twee ton van Erasmus MC

Een secretaresse heeft twee ton ontvreemd bij het Erasmus MC twee ton. De 35-jarige Joyce K. uit Capelle aan den IJssel diende valse declaraties in bij de kasafdeling. Maandag stond ze voor de rechter, zo meldt het AD.

Ze gebruikte bonnen voor de kinderkleding, babyspullen, aankopen bij de Mediamarkt en de dagelijkse boodschappen om valse declaraties in te dienen bij de kasafdeling, waarna ze het geld in contanten kreeg. Na het overlijden van een arts diende K. een valse rekening in voor een afscheidsbijeenkomst.

De handtekening van een leidinggevende vervalste ze. Ook drie collega's dienden formulieren voor haar in en gaven het geld aan haar, zonder te weten van de fraude.

Joyce K. heeft bekend, maar zegt dit gedaan te hebben omdat zij en haar gezin schulden hadden. De rechter wees erop dat zij ook wel “een gat in de hand” had, gezien haar uitgaven.

De Capelse krijgt voor de fraude een werkstraf van 160 uur, met zes maanden celstraf als stok achter de deur. De rechter houdt rekening met het gezin met vier kinderen die afhankelijk zijn van de vrouw, aldus het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top