ACTUEEL

Natuurbeleving als persoonsgerichte dagbesteding

Vitalis Brunswijck in Eindhoven en Vitalis Parc Imstenrade in Heerlen gaan samenwerken met IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, binnen het programma 'Grijs, Groen & Gelukkig'. Zij gaan de beide zorg- en woonlocaties vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aanbieden binnen dagbesteding.

Contact met de natuur is goed voor een gezonder en gelukkiger oude dag, zo blijkt volgens IVN uit verschillende wetenschappelijke studies. IVN helpt met Grijs, Groen & Gelukkig honderd zorgcentra een belevingstuin aan te leggen rondom het gebouw, natuur in het gebouw te brengen en ouderen in contact te brengen met natuur door het aanbieden van een natuurrijk activiteitenprogramma. Op deze manier wil de organisatie tienduizend ouderen laten ervaren welk effect natuur op hun lichamelijke en geestelijke gezondheid heeft.

Vitalis Parc Imstenrade en Vitalis Brunswijck delen de wens van IVN om natuurbeleving onderdeel te maken van een nieuwe vorm van dagbesteding. Een ervaren projectteam van IVN begeleidt beide locaties bij het opzetten van een activiteitenaanbod en het ontwikkelen en realiseren van binnen- en/of buitenvergroening. Een aantal van deze maatregelen wordt gekoppeld aan onderzoek in samenwerking met Nederlandse universiteiten en hogescholen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top