HRM

LAD-leden stemmen in met nieuwe cao VVT

Een meerderheid van de LAD-leden heeft ingestemd met het eindbod voor de nieuwe cao VVT, evenals de leden van CNV Zorg en Welzijn, NU’91 en van werkgeversverenigingen ActiZ en BTN. De cao is hiermee een feit en loopt van 1 april 2016 tot en met 31 maart 2018.

Als pluspunten in het eindbod noemden de LAD-leden onder meer de salarisverhogingen, een volledige eindejaarsuitkering en de bijzondere gebeurtenissen die voortaan niet meer uit het verlofmandje hoeven te worden gehaald. Er werden ook kanttekeningen geplaatst, onder meer over de bepaling dat werknemers structureel 21,6 uur verlof inleveren bij een voltijd dienstverband.

Volgens de onderhandelaars namens de LAD wordt een deel van die 21,6 uur omgezet in verlofmogelijkheden bij rouw en trouw, en deels om te komen tot een volledige eindejaarsuitkering. Verder benadrukken de onderhandelaars dat het belangrijk is dat op een flink aantal punten uit de inzet resultaat is geboekt, zoals scholing/ontwikkeling, pensioenaftopping, sociaal plan, vermindering van regeldruk en FWG VVT.

Niet akkoord

FNV Zorg & Welzijn is als enige betrokken partij niet akkoord gegaan met de nieuwe cao VVT. Volgens de vakbond weigeren de werkgevers de echte problemen in de ouderenzorg aan te pakken, namelijk de werkdruk en de "doorgeslagen flexibilisering". Bovendien vindt een meerderheid van door de FNV bevraagde zorgmedewerkers dat ze de zorg met te weinig collega’s moet geven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top