ACTUEEL

Eén op drie 50-plussers speelt voor eigen huisarts

Bij fysieke klachten raadplegen 50-plussers vooral familie en partner of internet. Een meerderheid is bovendien trouw aan de huidige zorgverzekeraar. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Startpagina.nl onder duizend 50-plussers uit het Nationale 50-pluspanel.

Mensen van 50 jaar en ouder lopen de deur niet plat bij de huisarts. Een minderheid (44 procent) gaat er naartoe als er sprake is van fysieke klachten. De meerderheid (56 procent) wendt zich tot naasten of internet voor informatie. Op internet vindt 27 procent van de 50-plussers vervolgens een bevredigend antwoord.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 61 procent van de 50-plussers het komende seizoen bij de huidige zorgverzekeraar wil blijven. Leon Dekker, manager marketing & analyse van Startpagina.nl: "Juist op hogere leeftijd loont het om per jaar de voorwaarden te vergelijken en waar mogelijk over te stappen. Op latere leeftijd zijn er meer fysieke klachten en beperkingen, die door de verschillende zorgverzekeraars anders worden vergoed. Bovendien zijn de normen en vergoedingen elk jaar doorgaans aan veranderingen onderhevig."

Selectiecriterium

Bijna drie op de tien verzekerden oriënteert zich op de markt van zorgverzekeraars. Het overgrote deel hiervan (4 op de 5) zoekt online informatie. Bijna de helft van de respondenten doet hierbij onderzoek op de sites van de zorgverzekeraars zelf, terwijl 42 procent hiervoor vergelijkingssites gebruikt. Het belangrijkste selectiecriterium is of de te verwachte zorg voor het komende jaar wordt gedekt, de hoogte van de premie is voor slechts 20 procent van de vijftigplussers de belangrijkste graadmeter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top