HRM

Helft ziekenhuispersoneel overweegt baan buiten zorg

Bijna de helft van de medewerkers in de ziekenhuissector overweegt wel eens om een baan buiten de gezondheidszorg te zoeken, vanwege de hoge werkdruk. Dit blijkt uit de ziekenhuisbarometer 2016 van FNV Zorg & Welzijn, onder bijna drieduizend ziekenhuismedewerkers.

47 Procent van het ziekenhuispersoneel overweegt wel eens een baan buiten de zorgsector te zoeken. Als reden noemen zijn werkdruk (39 procent) worden het salaris (32 procent), de balans werk/privé (25 procent) en de bezuinigingen in de sector (21 procent). Vooral voor werknemers die geen zorgverlenende baan hebben, is het salaris een reden om in een andere sector aan de slag te gaan.

Driekwart van alle ziekenhuiswerknemers zegt dat de werkdruk hoog tot veel te hoog is. Van de verpleegkundigen op de spoedeisende hulp zegt zelfs 98 procent dit. Op de operatiekamers en overige verpleegafdelingen vindt rond de 80 procent de werkdruk te hoog. Van alle werknemers in ziekenhuizen vindt 66 procent de mentale belasting hoog tot veel te hoog en 47 procent vindt dat van de fysieke belasting.

70 Procent van het ziekenhuispersoneel zegt dat de zorgzwaarte van patiënten in de afgelopen vijf jaar is toegenomen en 80 procent zegt dat de zorgcomplexiteit is toegenomen. "Waar je vroeger nog 3 dagen in het ziekenhuis lag nadat je een nieuwe heup had gekregen, wordt je nu al dezelfde dag geacht naar huis te gaan om te revalideren", zegt Elise Merlijn, bestuurder ziekenhuizen bij de FNV. "Met een kortere ligduur dan vroeger blijven de zwaardere gevallen over in het ziekenhuis, met vooral een toename van ouderen."

Alarmerende cijfers

Volgens Merlijn is er een stijgende lijn in het aantal werknemers dat een baan buiten de zorgsector overweegt. In 2012 was dit aandeel nog 31 procent en in 2014 39 procent. "Dit zijn alarmerende cijfers waar echt op moet worden ingegrepen. De ziekenhuissector heeft nu al te maken met personeelstekorten en als je kijkt naar de matige instroom van net –afgestudeerden, wordt dat probleem alleen maar groter. Het is noodzakelijk dat de sector aantrekkelijker wordt gemaakt om meer personeel aan te trekken, met de nadruk op jongeren."

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

16 november 2016

Een onderzoek onder 'bouwvakkers' zou een gelijk cijfer laten zien? > x % overweegt om. Interessanter is te weten hoeveel % van de mensen daadwerkelijk overstappen naar een geheel andere werkkring.

Jaap van den Heuvel

17 november 2016

De vraag is of de werkdruk inderdaad te hoog is, en dat is het geval. Ook het cijfer van de SEH kan ik bevestigen. Niet goed dus. En dan maar weer onderhandelen over doelmatigheidskortingen.

Top