ACTUEEL

Woenselse Poort treft maatregelen na kritiek

Tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven gaat investeren in extra personeel en bewoners strenger controleren op drugsgebruik en drugshandel. De directie schrijft dat in een plan dat is opgesteld naar aanleiding van kritiek van de Inspectie van Veiligheid en Justitie. Die concludeerde vorige maand dat de situatie in de kliniek voor medewerkers en personeel onveilig is.

De inspectie constateerde in oktober dat personeel van De Woenselse Poort verbaal en fysiek agressief wordt geïntimideerd door bewoners, dat er onvoldoende gekwalificeerd personeel is en dat er onvoldoende toezicht op bewoners is. Bovendien is er in de kliniek soft- en harddrugs beschikbaar. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) noemde de situatie destijds "ernstig''.

Om het drugsgebruik terug te dringen worden kamers gecontroleerd door drugshonden en krijgen bewoners urinecontroles. Tegen drugshandelaren worden sancties genomen, staat in het plan. Voor de versterking van het personeel worden vacatures ingevuld en het ziekteverzuim beperkt. Tot eind 2017 komt er bovendien een extra directeur.

"We zijn ervan overtuigd dat we met het doorvoeren van de verbetermaatregelen van De Woenselse Poort weer de instelling kunnen maken waar behandelen in veiligheid voorop staat'', aldus een verklaring van de directie. Begin volgend jaar komt de inspectie weer langs voor een controle. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top