ACTUEEL

Orbis zegt 460 medewerkers de wacht aan

In totaal 460 medewerkers van het noodlijdende Orbis Medisch Zorgconcern in Sittard zijn boventallig. Dit zijn er 240 minder dan de 700 die Orbis in maart dacht te moeten ontslaan.

Boventallige medewerkers Orbis

De betrokken medewerkers van ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg kregen maandag te horen dat ze boventallig zijn. Volgende week maandag krijgen de boventallige medewerkers van de ondersteunende afdelingen een slecht nieuws telefoontje. Voor een deel van de 460 boventalligen geldt dat ze kunnen solliciteren naar de 230 vacatures binnen Orbis. Maar niet alle vacatures zijn geschikt voor de mensen die boventallig zijn, aldus een woordvoerder.

Vertrekregeling

De mensen die binnen Orbis niet elders aan de slag kunnen, vallen deels onder een vertrekregeling, en deels kunnen zij gebruik maken van de diensten van een mobiliteitscentrum van werk naar werk. Overigens is de financiering van het sociaal plan nog steeds niet rond. Orbis moet afslanken vanwege miljoenenverliezen na de bouw van een nieuw ziekenhuis. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top