HRM

Cardiologen dichten kloof met manager

De Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie (NVVC) gaat zich inspannen om de kloof tussen medisch specialist en manager te dichten. Met het oog hierop stelt de beroepsvereniging een kamer voor managers binnen de vereniging op.

"Zorg is een complex logistiek proces en is in grotere mate afhankelijk van ICT en financiën, zoals bij een Elektronisch Patiëntendossier of bij de registratie van de kwaliteitsindicatoren”, zegt Hans-Marc Siebelink, bestuurslid van de NVVC en cardioloog LUMC. “Daarom is verdere integratie van de twee werelden van cardioloog en manager van essentieel belang."

Kennis delen

"Ook in innovatie en waarde-gedreven zorg zien we dat cardiologen en managers gezamenlijk optrekken”, vult Lonneke van Reeuwijk, manager cardiologie Radboudumc en voorzitter van de kamer van managers, aan. “De ontwikkelingen binnen cardiologische zorg en bedrijfsvoering gaan snel. Het vormen van een landelijk netwerk van managers ten behoeve van het delen van kennis en ervaringen is zeer waardevol."

De beoogde leden voor kamer van managers binnen de NVVC zijn met name managers met financiële verantwoordelijkheid voor de afdeling cardiologie en managers met een tactische en strategische taken op het gebied van zorg en bedrijfsvoering, zoals ziekenhuis- en maatschap managers of manager ZBC's.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top