Finance

IZZ beperkt stijging zorgpremie

Waar landelijk de zorgpremies voor op de basisverzekering fors stijgen, heeft IZZ Zorgverzekering de premiestijging voor 2017 weten te beperken. De 400 duizend IZZ-leden betalen volgend jaar een netto-premie van 98,95 voor een naturapolis en 101,95 voor een restitutiepolis.

Ook blijven IZZ-leden toegang houden tot onder andere ruime mogelijkheden voor fysiotherapie in de aanvullende pakketten, een vrije keuze van aanvullende verzekeringen zonder tandheelkundige of medische keuring en een zorg-cao afhankelijke werkgeversbijdrage. De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen in 2017 met maximaal 4 euro per maand.

Daarnaast zijn met Coöperatie VGZ nieuwe afspraken gemaakt om de dienstverlening nog verder te verbeteren. Voor 2017 is bijvoorbeeld afgesproken dat klachten gemiddeld binnen zeven werkdagen afgehandeld zullen zijn. Ook wordt in 2017 extra aandacht gegeven aan verdere verbeteringen in de (online) dienstverlening onder andere via Mijn IZZ.

Goed resultaat

"We zijn verheugd dat het gelukt is om ook voor 2017 een goed onderhandelingsresultaat neer te leggen", zegt Dominique Vijverberg, algemeen directeur van Stichting IZZ. "Juist onze leden weten hoe belangrijk goede zorg is op het moment dat je het zelf nodig hebt. Naast een scherpe premie op de basisverzekering zorgen we er met dit resultaat voor dat goede zorg voor alle IZZ-leden toegankelijk blijft."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top