Finance

ZEKUR biedt de goedkoopste zorgpremie

ZEKUR biedt de goedkoopste basisverzekering voor 2017, namelijk 92 euro per maand. Dit blijkt nu de afgelopen dagen alle zorgverzekeraars in Nederland hun premies bekend hebben gemaakt.

ZEKUR, een merk van Univé, heeft als één van de laatsten de hoogte van de premie bekendgemaakt. ZEKUR kan de premie van de basisverzekering 'Gewoon ZEKUR' naar eigen zeggen betaalbaar houden, omdat deze compleet online wordt afgesloten en omdat er passende afspraken zijn gemaakt met geselecteerde zorgaanbieders. Voor spoedeisende zorg en verloskunde kunnen verzekerden altijd en overal terecht bij de zorgaanbieders van hun voorkeur. Verzekerden kunnen terecht bij alle zorgaanbieders als zij ‘Gewoon ZEKUR Vrij’ afsluiten, waarvan de premie 105,53 euro bedraagt.

De premie van de Univé 'Zorg Geregeld'- polis bedraagt in 2017 113,25 euro per maand. Deze premiestijging is volgens Univé nodig, omdat het basispakket is uitgebreid en nieuwe en duurdere geneesmiddelen beschikbaar zijn gekomen. De premie van een ander Univé-merk, de 'Zorg Select’-polis, bedraagt komend jaar 98,75 euro per maand, en is daarmee één van de laagste. Ook de premie van UnitedConsumers is in 2017 relatief laag, namelijk 99,70 per maand. Dit is volgens de organisatie mogelijk vanwege de gunstige stijging van VGZ. UnitedConsumers geeft jaarlijks tot 10 procent korting op de basisverzekeringen van VGZ.

DSW

De afgelopen tijd maakten de andere zorgverzekeraars de premies voor 2017 al bekend. Traditiegetrouw was DSW de eerste. De verzekeraar uit Schiedam verhoogt de premie met tien euro naar 108,75 euro per maand. Dit is fors meer dan in voorgaande jaren, toen DSW de reserves aansprak om de premie laag te houden. Nu kon dat niet omdat die reserves flink geslonken zijn, én omdat er een toename is van het gebruik van dure medicijnen, uitbreiding van het basispakket en hogere kosten van de wijkverpleging.

Ook Menzis, CZ, VGZ, en Zilveren Kruis maakten daarop bekend hun premies te verhogen. Dit is een tegenvaller voor minister Schippers (VWS), die op Prinsjesdag had toegezegd dat de premiestijging veel minder hoog zou zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top