ACTUEEL

IGZ heft verscherpt toezicht Amphia Ziekenhuis op

Het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout staat niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De IGZ stelde het Amphia Ziekenhuis in mei onder verscherpt toezicht voor een periode van zes maanden, vanwege tekortkomingen rond de patiëntveiligheid.

Het Amphia Ziekenhuis had het Convenant Medische Technologie (CMT) en het Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) onvoldoende geïmplementeerd. Dit gaf risico’s voor de patiëntveiligheid. De afgelopen maanden heeft de IGZ vastgesteld dat het Amphia Ziekenhuis voldoende voortgang maakt rond de onderwerpen CMT en VMS.

Het Amphia Ziekenhuis moet de komende maanden nog wel een aantal verbetermaatregelen afronden. Het ziekenhuis moet bijvoorbeeld de registratie van de bekwaam- en bevoegdheden rond het CMT nog verder in orde brengen. De IGZ heeft er voldoende vertrouwen in dat het Amphia Ziekenhuis de nog lopende verbeteringen voor 1 januari 2017 zal doorvoeren. De Inspectie blijft de vorderingen bij het Amphia Ziekenhuis volgen met aangekondigde en onaangekondigde bezoeken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top