Vastgoed

Wooncentrum Willem Dreeshuis-Oostpoort opent de deuren

Wooncentrum Willem Drees-Oostpoort van Amstelring in Amsterdam-Oost wordt feestelijk geopend op 24 november. In het gebouw is plek voor mensen die wegens verschillende aandoeningen niet zelfstandig kunnen wonen.

Het wooncentrum telt 36 appartementen voor ouderen die wegens een chronische ziekte, ouderdomsgevolgen of een handicap niet zelfstandig kunnen wonen. Een etage is geheel gereserveerd voor mensen die leiden aan de ziekte van Huntington, een ernstige erfelijke aandoening die delen van de hersenen aantast.

Een andere verdieping huisvest de ZorgHerberg, waar kwetsbare ouderen uit Amsterdam en omgeving tijdelijk kunnen logeren. Hier is ook een palliatieve unit waar liefdevolle zorg en aandacht wordt gegeven aan mensen die zich in de laatste levensfase bevinden. In het pand zijn ook ruimtes gecreëerd voor fysiotherapie en ergotherapie.

De naam 'Willem Drees' is afkomstig van het inmiddels gesloten verzorgingshuis dat sinds 1957 in de Amsterdamse wijk Jeruzalem stond. Dit volgens Amstelring markante gebouw werd in april 2016 gesloten om plaats te maken voor herinrichting van de wijk.

Opening

Sinds begin dit jaar wonen er al ouderen in appartementen in het wooncentrum, maar de officiële opening vindt plaats op 24 november. Dir gebeurt in het bijzijn van bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen van Amstelring, Habion en stadsdeel Oost.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top