ACTUEEL

Ggz lanceert nieuwe beweging

MIND, een nieuwe beweging in de ggz, is vandaag gelanceerd. Dit is gebeurd tijdens de eerste landelijke openMIND dag, waar aandacht wordt gevraagd voor iedereen die met psychische problemen te maken heeft.

MIND is een beweging van organisaties en individuen in de GGz. Het doel is elkaar te versterken en inspireren. Bovendien is MIND het landelijke aanspreekpunt voor alle vragen en knelpunten rond psychische kwetsbaarheid, waarbij verbinden centraal staat. MIND is een samenwerking van het Landelijk Platform GGz, Fonds Psychische Gezondheid en Korrelatie.

Bij haar lancering introduceert MIND ook haar nieuwe websites, zoals MINDyoung voor jongeren en MINDblue voor mensen met depressieve klachten. Ook gaat het MIND digitale platform van start: hierdoor kunnen de betrokken organisaties informatie over aandoeningen op een toegankelijke wijze beschikbaar stellen, en kunnen mensen snel informatie met elkaar uitwisselen. Zo kunnen zij onder meer knelpunten delen, goede initiatieven bekendmaken, ervaringsverhalen delen of contact opnemen met een van de hulplijnen van MIND zoals Korrelatie.

Verergering voorkomen

Tijdens de openMIND dag vestigen de initiatiefnemers de aandacht op het tijdig herkennen van psychische problemen, als depressies, angststoornissen, anorexia. "Als je er op tijd bij bent kun je immers verergering voorkomen. Mensen met psychische problemen moeten kunnen rekenen op een tijdige behandeling van een psychiater of therapeut, maar ook op voorzieningen in de buurt zoals laagdrempelige inloophuizen, dagbesteding en zelfregiecentra." Bij de voorzieningen kunnen mensen in contact kunnen met andere ervaringsdeskundigen en hulp krijgen bij hun herstel. MIND zet zich hiervoor in.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top