ACTUEEL

Uitbraak van Norovirus in St. Antoniusziekenhuis

Het St. Antoniusziekenhuis en revalidatie-instelling Parkgraaf in Utrecht kampen met een uitbraak van het norovirus, dat buikgriep veroorzaakt. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Het ziekenhuis telde de afgelopen week enkele tientallen patiënten, bij Parkgraaf waren vijftien tot twintig mensen geïnfecteerd. De epidemie lijkt over het hoogtepunt heen, aldus de krant. Het Antoniusziekenhuis heeft eind vorige week geplande operaties afgezegd vanwege de uitbraak, maar inmiddels zijn die weer hervat. Het aantal afdelingen met speciale maatregelen is teruggebracht van vijf naar één. Op deze afdeling gelden beperkingen voor patiënten en personeel om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo mogen zij bijvoorbeeld zo min mogelijk contact hebben met niet-besmette afdelingen. Ziekenhuiskamers worden na het vertrek van een besmette patiënt gedesinfecteerd.

Parkgraaf, waar mensen revalideren na een operatie, telde afgelopen weken zo’n vijftien zieken. Een woordvoerder van Parkgraaf noemt het aannemelijk dat de besmetting in de instelling te maken heeft met de epidemie in het St. Antonius, dat een grote leverancier van revalidanten is. Parkgraaf heeft maatregelen genomen, zo worden patiënten die van een mogelijk besmette afdeling komen de eerste zestig uur apart gehouden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top