ACTUEEL

'Value based healthcare is vooral constant leerproces'

Detlef Loppow geeft leiding aan de Martini-klinik in Hamburg, een lichtend voorbeeld van de succesvolle toepassing van value based healthcare. Volgens Loppow draait het bij value based healthcare vooral om het leerproces.

De Martini-klinik is onderdeel van het universitair medisch centrum in Hamburg. Een aantal factoren maakt volgens Loppow de werkwijze van de kliniek succesvol.

"We gebruiken value based healthcare in die zin dat we onze patiënten vragen wat de uitkomsten voor hen zijn. Daarnaast zijn we een gespecialiseerde kliniek, we behandelen alleen patiënten met prostaatkanker. De patiënten krijgen bij ons een betere kwaliteit van zorg, omdat we datgene wat we leren van de patiëntrapportages gebruiken om onze werkwijze, onze chirurgische technieken enzovoort, aan te passen."

Volgens Loppow is het een continue cyclus van leren en verbeteren. Hoewel de Martini-klinik al van een zeer hoog niveau is, denkt hij dat er nog winst te behalen is voor de patiënt. In de video hieronder legt hij uit hoe:

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top