ACTUEEL

Amphia: personeel hoeft geen tweede griepprik

De leiding Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout vindt het onnodig dat het  personeel een tweede vaccinatie tegen de Mexicaanse griep haalt. Dit meldt BN DeStem. Hiermee wijkt het ziekenhuis af van de richtlijnen van de Gezondheidsraad en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De Gezondheidsraad en het RIVM adviseren de doelgroepen zich twee keer te laten inenten. Amphia is van mening dat één enkele prik, die de medewerkers enkele weken terug hebben gehad, al een zeer hoge mate van bescherming biedt. Personeel is vrij om een tweede vaccinatie te halen, maar het ziekenhuis stelt hen niet verplicht.

'Eén vaccinatie volstaat'

Uit onderzoek van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA zou volgens het Amphia blijken dat gezonde mensen met één vaccinatie kunnen volstaan. Daarnaast stelt het ziekenhuis dat de Mexicaanse griep afneemt. Het ziekenhuis benadrukt in BN DeStem dat haar advies niet bedoeld is voor mensen uit de risicogroepen.

Tweede griepprik

Twee weken geleden haalden zo’n drieduizend Amphia-medewerkers, ruim tachtig procent, een vaccinatie. Medewerkers die een tweede prik willen, krijgen deze volgende week.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top