ACTUEEL

'Sector moet niet naar overheid kijken voor value based healthcare'

De overheid wil wel faciliteren, maar zorgorganisaties die met value based healthcare aan de slag willen moeten vooral zelf aan de slag gaan. Dat zei Erik Gerritsen, secretaris generaal van het ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport, bij de Skipr-masterclass over waarde gedreven zorg.

"We willen het vooral niet omarmen en als nieuwe beste praktijk opleggen aan het veld", zei Gerritsen bij de masterclass Waarde voor wie?. Wel ziet hij een rol voor de overheid in het aanmoedigen en eventueel faciliteren van ontwikkelingen. "We hebben de innovatieplaats cure, waarbij een aantal ziekenhuizen geholpen wordt om uitkomstenregistratie te ontwikkelen. Registratie aan de bron proberen we te faciliteren. Er zijn allerlei manieren waarop we faciliteren, provoceren bijna misschien."

Toch klinkt uit het zorgveld dat er nog veel schotten in het systeem zitten en mededingingsregels die de samenwerking die nodig is voor waarde gedreven zorg hinderen. Volgens Gerritsen is dit vooral een "geestelijke gevangenis", in de video hieronder legt hij uit dat er veel meer mogelijk is dan mensen denken:

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top