Tech

MST maakt app voor kinderen met astma

Het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft samen met de Universiteit Twente en Roessingh Revalidatie een app ontwikkeld voor kinderen met astma. Het doel is om ze meer te laten bewegen. Zo bouwen ze conditie op en verbreken ze sociaal isolement.

Dat schrijft dagblad Tubantia op 30 november. De app richt zich op kinderen van 8 tot 12 jaar. Het haakt in op de populariteit van Pokémon Go.  

Projectie

De app is gekoppeld aan een projectiespel dat op scholen komt te staan. Die wordt gestuurd door bewegingen, elk kind doet dat op het eigen inspanningsniveau. Eind dit jaar wordt het eerste projectiespel geplaatst, in de wachtkamer van de kinderpoli’s in het MST. Daarnaast is er de mogelijkheid voor kinderen met astma om met elkaar in contact te komen en elkaar virtueel of fysiek op te zoeken om te gaan buitenspelen.

Zelfvertrouwen

“Kinderen met chronische ziekten, zoals astma, hebben snel de neiging om te vervallen in passiviteit”, zegt kinderarts Boony Thio van MST. “En dat heeft een negatieve invloed op hun ziekte.” Door te oefenen met de app komen kinderen in beweging en als ze beter mee kunnen komen, krijgen ze ook meer zelfvertrouwen, aldus Thio.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top