ACTUEEL

Anderhalvelijnszorg in Sionsberg gaat niet door

ZuidOostZorg, MCL, Nij Smellighe, de Kwadrantgroep en GGZ Friesland gaan niet de anderhalvelijnszorg in Sionsberg vormgeven. Zij hebben hun aanbod ingetrokken nadat De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) koos voor eenzijdige contracten met DC Klinieken en CCN en niet voor het integrale plan van het consortium. Daarmee is de basis voor verder overleg weggevallen, zo vinden de zorgaanbieders.

Dit hebben de partijen van het consortium deze week bekend gemaakt. Het plan voor integrale anderhalvelijnszorg werd in september ingediend, nadat bekend werd dat DFZ het contract met de huidige eigenaren per 1 januari opzegt.

Doorstart

Het integrale model van anderhalvelijnszorg was in 2014 de reden voor  de doorstart van het failliete Sionsberg en voorwaarde voor DFZ om te contracteren. Dit was ook voor ZuidOostZorg reden om deel te nemen. Onderdeel van de doorstartplannen was ook de overname van de failliete ouderenzorg van de Pasana Zorggroep door ZuidOostZorg en de Kadrantgroep in 2015. Nu het aanbod niet doorgaat heeft ZuidOostZorg van de week aangegeven zich terug te trekken.

Poliklinieken

Het plan verbod de ouderenzorg in de regio met de huisartsenzorg in de regio Noordoost Fryslân en de complexere anderhalvelijns zorg in de Sionsberg. Poliklinieken en diagnostiek zouden daarbij ondersteunend zijn. In oktober 2016 leek DFZ een andere koers te kiezen door eenzijdige contracten af te sluiten met DC Klinieken en CCN voor diagnostiek en poliklinische functies.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top