Finance

Extra geld nodig voor MSD-campus in Oss

Er is extra geld nodig om het voortbestaan te garanderen van de campus die werd opgericht nadat farmaciebedrijf MSD de onderzoeksafdeling in Oss sloot. De provincie Noord-Brabant wil daarom nog eens 13,9 miljoen euro lenen aan het initiatief.

Door het vertrek van MSD uit Oss in 2012, werden 1100 kenniswerkers ontslagen. De campus die er kwam met een overheidsbijdrage van in totaal 36 miljoen euro moest plaats bieden aan nieuwe bedrijven die zijn opgericht door voormalig onderzoekers van MSD.

Er zitten op het zogenoemde Pivot Park nu 37 medicijnbedrijven die werk bieden aan 485 man. Maar volgens de provincie gaan de ontwikkelingen minder snel dan verwacht. De huuropbrengsten vallen tegen. Het kan nog bijna tien jaar duren tot de campus winstgevend is. Zonder extra financiering worden de verliezen groter en zal de campus verdwijnen, voorspelt de provincie.

De extra lening is volgens de provincie gerechtvaardigd omdat het maatschappelijke rendement nu al hoger is dan de publieke investeringen. Als belangrijkste voorbeeld wordt Acerta Pharma genoemd, een bedrijf dat op de campus werkte aan een veelbelovend middel tegen leukemie en vorig jaar werd overgenomen voor 2 miljard euro. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top