ACTUEEL

3D Printlab van Deventer Ziekenhuis wint Onco Care-prijs

Het project 3D Printlab van het Deventer Ziekenhuis heeft deze week de Onco Care Challenge 2016 gewonnen. In het project worden 3D-modellen ingezet tijdens gesprekken met kankerpatiënten om de aandoening voor zich te zien en de gevolgen voor het lichaam te begrijpen.

Dat meldt FMT Gezondheidszorg op 1 december. Het Deventer Ziekenhuis wint 5000 euro om het project ten uitvoer te brengen. De andere genomineerden waren het Sint Franciscus Ziekenhuis met blaaskanker interactief in beeld en Maximá Medisch Centrum met  ‘Elke patiënt met blaaskanker verdient een minimaal invasieve cystectomie’.

Operaties

De 3D-modellen van het Deventer Ziekenhuis helpen de ziekte en de relatie met het lichaam tastbaar te maken. Maar ze zijn niet alleen ter verduidelijking voor de patiënt. Operaties bij kanker zijn complex door de manier waarop tumoren groeien en doorgroeien in verschillende weefsellagen. De chirurg weet niet altijd wat hij zal tegenkomen en welke techniek het beste zal aansluiten om tot een goed resultaat te komen. Vooraf oefenen met een model van de tumor en zijn omgeving, kan leiden tot betere resultaten en kortere operatieduur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top