ACTUEEL

Schouwarts gaat in beroep tegen veroordeling meineed

GGD-arts Reinier D., die vorige maand is veroordeeld voor meineed, gaat in hoger beroep, zo heeft zijn advocaat Hans Anker laten weten.

Dat schrijft Medisch Contact op 2 december. De 62-jarige forensisch arts is half november veroordeeld door de Rechtbank Zwolle. Hij kreeg een werkstraf van 180 uur opgelegd.

Natuurlijke dood

D. moest getuigen in een strafzaak rond de dood van een vrouw in Zwolle. De schouwarts had geconcludeerd dat ze een natuurlijke dood was gestorven nadat ze van de trap is gevallen. Dat deed hij mede op basis van informatie van haar huisarts.

Doodslag

Dagen later werd ontdekt dat de bankrekening van de vrouw geplunderd was door de man die haar hielp met haar computer. Hij is in 2014 tot elf jaar cel veroordeeld voor doodslag.

Telefoontje

De beschuldiging van meineed ging over het feit of D. de huisarts om medische informatie heeft gevraagd. In de strafzaak had hij verklaard tot zijn conclusie te zijn gekomen na een telefoontje met de huisarts. Die zou hebben aangegeven dat de vrouw valneigingen had. Maar in er is geen registratie of ander bewijs van dit telefoongesprek. De rechter oordeelde dat de schouwarts valse informatie heeft gegeven.

De arts, die werkt voor de GGD IJsselland in Zwolle, is sinds begin november met bijzonder verlof.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top