ACTUEEL

Novadic-Kentron zet 65 medewerkers op straat

Novadic-Kentron moet bezuinigen. De verslavingskliniek moet 50 fte saneren. Daardoor komen 65 mensen op straat te staan. Ook wordt het voormalige Damianenklooster in Sint-Oedenrode verkocht, het monumentale pand waar de instelling ooit begon.

Dit meldt BN/De Stem. De instelling wil gedwongen ontslagen vermijden en gaat daarom uit van natuurlijke verloop en vrijwillig vertrek. Ook worden tijdelijke contracten niet verlengd.

Verlies

Novadic-Kentron verkeert al langer in zwaar weer. In 2014 leed het een miljoenenverlies. In twee jaar tijd is 150 fte wegbezuinigd. De instelling kampt nog steeds met hoge vastgoedprijzen, beleidswijzigingen, wet- en regelgeving en terugbetalingen aan zorgverzekeraars. Er moet elke maand twee ton worden bijgelegd. Daarnaast hangt de instelling nog een claim boven het hoofd van zorgverzekeraars. Novadic-Lentron zou vanaf 2013 de zorg verkeerd hebben geadministreerd.

Reorganisatie

Als de financiële zekerheid niet snel komt, dan zal Novadic-Kentron failliet gaan, zegt bestuurder Walther Tibosch. De instelling gaat nu reorganiseren. Veel zorg zal bij cliënten vanuit huis plaatsvinden, in samenwerking met de huisarts en de wijk. De reorganisatie bij Novadic-Kentron moet een instelling opleveren met een omzet van 60 miljoen euro en een personeelsbestand van 700 formatieplaatsen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top