HRM

Zorgverzekeraar De Friesland snijdt in formatie

Zorgverzekeraar De Friesland gaat in drie jaar tijd 120 van de circa 700 banen schrappen. Dat bevestigt bestuursvoorzitter Bert van der Hoek tegenover het AD. Het personeel is op vrijdag 2 december ingelicht over de reorganisatie.

Volgens Van der Hoek wil De Friesland “een ander type bedrijf” worden, namelijk een dienstverlener die zorg verzekert. Ook spelen de stijgende zorgkosten en digitalisering een rol bij de reorganisatie.

Het feit dat klanten online zelf zaken kunnen regelen, zorgt ervoor dat er minder mensen nodig zijn in de organisatie. Van der Hoek benadrukt dat de reorganisatie niet alleen voor administratieve medewerkers geldt.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wim Jongejan

5 december 2016

"Volgens Van der Hoek wil De Friesland 'een ander type bedrijf' worden, namelijk een dienstverlener die zorg verzekert. " Japke-d Bouma zou deze uitspraak in haar columns in het NRC-Handelsblad over kantoortaal rekenen tot de jeukwoorden. Een vermindering van het personeelsbestand met één zesde is gewoon een ordinaire bezuinigingsronde. Wat wil van der Hoek met deze uitspraak nu zeggen? Zorg verzekeren is altijd DE activiteit van De Friesland geweest. Zegt hij met deze uitspraak dat De Friesland nooit een dienstverlener is geweest? Of dat De Friesland de rol van dienstverlenend bedrijf ooit uit het oog verloren is? Bij een reorganisatie kan dit soort taal beter niet gebezigd worden. Iets niet doen is vaak beter dan iets wel doen.

Top