ACTUEEL

'Toon verband tussen medische uitkomsten en resultaat voor patiënt'

Waar te beginnen als je morgen value based healthcare wilt toepassen? “Cliché antwoord, maar ik meen het wel uit de grond van mijn hart, en dat is: begin bij de patiënt”, zegt Gerard Klop, oprichter en partner bij Vintura consultancy.

"Value based healthcare gaat over de patiënt centraal zetten", zegt Klop bij de Skipr-masterclass Value based healthcare: waarde voor wie? “Begin maar eens te kijken wat voor de patiënt belangrijk is, in termen van uiteindelijke uitkomsten, kwaliteit van leven. Maak duidelijk onderscheid tussen medische uitkomsten, die belangrijk zijn om je proces te sturen, vanuit je professie, en wat voor de eindgebruiker, in dit geval de patiënt, of cliënt zoals Bergman (Clinics, red. )zegt, belangrijk is. En communiceer de dingen die belangrijk zijn voor de patiënt en maak daarmee de zorg transparanter.

Over correlatie tussen medische uitkomsten en resultaten voor de patiënt vertelt Klopp in de video hieronder meer:

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Veronica van Nederveen

7 december 2016

Grappig, de optie om de patiënt gelijkwaardig te betrekken bij alle beslissingen wordt niet genoemd. Dus toch nog een aanbieders verhaal.
De zorg kan pas echt goed worden als patiënten zélf hun belang naar voren kunnen brengen bij beslissingen. Dat is even wennen voor velen in de zorg, maar het valt te leren. Zo komt duurzame zorg dichterbij. Patiënten willen geen sub-optimale zorg, laat staan daar voor betalen. En het wordt nog leuker ook want betere resultaten.
Veronica van Nederveen
www.patiëntenstem.nu

Gerard Klop

8 december 2016

Veronica, volledig eens met jouw toevoeging. Bij mijn opmerking 'begin met de patiënt', had ik nog explicieter kunnen maken dat het letterlijk beginnen met de patiënt is door deze van het begin af aan te betrekken en te begrijpen naast 'what is the matter', 'what matters to you'. Goede toevoeging.
Gerard Klop
www.vintura.com

Top