Tech

E-healthplatform Quli benoemt nieuwe managing director

De raad van commissarissen van Quli heeft Hans ter Brake benoemd als managing director van Quli. Ter Brake volgt in deze rol Egbert Reijnen op, die als adviseur betrokken blijft bij Quli.

Ter Brake heeft jarenlange ervaring op het gebied van innovatie, implementatie en opschaling van ICT-gebruik in de gezondheidszorg. Sinds 2013 was hij productmarketingmanager bij de leverancier van bedrijfssoftware UNIT4. Ter Brake heeft de afgelopen jaren meegewerkt aan digitale oplossingen gericht op de versterking van eigen regie, gezondheid en welbevinden van de burger.

Centraal hierbij staat veilige informatiedeling en communicatie in de directe omgeving van de gebruiker. Dat is precies wat Quli –kort voor Quality of Life- beoogt. Quli is een e-health omgeving die de participatie van de burger in zijn persoonlijke zorgnetwerk ondersteunt. Met Quli kan iedereen zelf zijn medische gegevens verzamelen, beheren en delen. “Digitale oplossingen zorgen voor versterking van het eigen kunnen, voor meer zelfstandigheid en voor meer mogelijkheden om veilig met anderen contact te zoeken en te onderhouden”, zegt Ter Brake. “Ik wil me in de komende jaren graag inzetten om de opschaling van het gebruik van dergelijke mogelijkheden met Quli mogelijk maken”.

Quli is een sociale onderneming die is opgericht door vijf zorgorganisaties, te weten  Amarant Groep, Arq Psychotrauma Expert Groep, Dichterbij, Dr. Leo Kannerhuis en Pluryn. Automatiseerder Ordina is nauw bij het initiatief betrokken. Quli is er behalve voor burgers en hun netwerk, ook voor zorgverleners en voor organisaties die zorg beter en betaalbaarder willen maken. Dit doet Quli door geautomatiseerde dossiers van zorgorganisaties en regionaal samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties te koppelen. Inmiddels werken meerdere zorgorganisaties met Quli als ondersteuning bij behandeling en ondersteuning. Quli wil het aantal gebruikers en het aantal gekoppelde ICT-faciliteiten de komende jaren verder uitbreiden. Ter brake

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top