Tech

Twente is Europese voorbeeldregio Gezond Ouder Worden

Twente mag zich voortaan voorbeeldregio Gezond Ouder Worden noemen. Wethouder Jan Binnenmars van de gemeente Twenteraad mocht namens veertien Twentse gemeenten de bijhorende Award op 7 december in ontvangst nemen van Europees Commissaris Günther Oettinger.

In totaal krijgen tijdens de driedaagse Europese Summit over digitale innovatie voor actief en gezond ouder worden 74 regio’s de status van voorbeeldregio, waaronder nog vier Nederlandse regio’s. In de regio Twente staan de werkzaamheden van de Universiteit Twente, Roessingh Research and Development en de Twentse Zorg Academie, onder meer aan de basis van de toekenning.

Aansprekende initiatieven binnen de regio zijn PERSSILAA en Langgezond.nl. Deze initiatieven richten zich op de ontwikkeling en implementatie van technologische diensten die mensen in staat stellen zelfstandig hun vitaliteit op peil te houden. Zo wordt er regelmatig een zelfcheck op gezondheid gestuurd naar mensen boven de 65, worden mensen met een risico op gezondheidsklachten uitgenodigd voor een uitgebreidere check en krijgen mensen (digitale) preventie-activiteiten aangeboden op het gebied van beweging, voeding of kennis/geheugen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top