Finance

Stichting Bezorgd daagt NZa uit

  • Onbekend
  • 10 december 2009
  • 1474 keer gelezen
  • 0 reacties

Stichting Bezorgd heeft in de strijd tegen de bezuinigingen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) uitgenodigd om in debat te gaan. De stichting wil daarmee in discussie gaan over de korting van 12,7 procent van de honoraria van vrijgevestigde medisch specialisten die de NZa onlangs vaststelde.

Kort geding

“Dat debat willen we live op internet gaan uitzenden”, vertelt initiatiefnemer Milco Linssen van Stichting Bezorgd. “De uitnodiging is inmiddels verstuurd en wij hopen dat de NZa daarop ingaat.” Stichting Bezorgd maakt zich naast de bezuinigingen ook zorgen over het terughoudende gedrag van de Orde. Linssen: “Het lijkt alsof de Orde zich isoleert, terwijl ze nu juist moeten opkomen voor hun achterban.” De Orde laat weten dat het nog niet bekend is wanneer het kortgeding tegen de generieke korting die de NZa heeft berekend plaats zal vinden. “We hebben bezwaar gemaakt maar we wachten nog steeds op een datum”, aldus de woordvoerder dan de Orde. De Jonge Orde zegt de juridische stappen van de Orde te steunen.

Petitie

Stichting Bezorgd, gesteund door ruim 2800 medisch specialisten, bood begin december een petitie aan minister Klink aan. Daarbij voelde initiatiefnemer Linssen samen met drie medisch specialisten de minister aan de tand over de bezuinigingen. “Klink reageerde goed op de petitie”, vertelt Linssen. “Hij heeft ruim de tijd voor ons genomen, maar zijn stelling over de generieke korting is wel eng.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top