Vastgoed

Nieuwe kansen voor Spijkenisse MC door aankoop vastgoed

Nieuwe kansen voor Spijkenisse MC door aankoop vastgoed

De gemeente Nissewaard en het Spijkenisse Medisch Centrum hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van het juridisch eigendom van het ziekenhuis en de grond waar het pand op staat. Met deze overeenkomst komt een einde aan de onduidelijke structuur, die na het faillissement van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, over de eigendomssituatie was ontstaan.

Voor het Spijkenisse MC was verwerving van het pand en de grond van groot belang. Niet alleen vormt het eigenaarschap een waarborg voor de ziekenhuisfunctie, ook wil Spijkenisse MC een breder zorgaanbod te kunnen aanbieden. Samen met een aantal zorgpartners wordt bijvoorbeeld gedacht aan revalidatie en ouderenzorg. Dankzij de overeenkomst kan er nu op een verantwoorde manier geïnvesteerd worden in het pand.

“Het gaat steeds beter met het Spijkenisse Medisch Centrum”, reageert bestuurder Peter Langenbach. “De aankoop van het ziekenhuispand geeft ons de ruimte om de samenwerking met zorgpartners uit te bouwen en te versterken. Uit de laatste cijfers en prognoses blijkt dat het ziekenhuis structureel weer winstgevend is en deze belangrijke overeenkomst met de gemeente zal hieraan positief bijdragen. Mijn verwachting is dat het huidige negatieve eigen vermogen binnen twee jaar om te buigen is naar een positief eigen vermogen.”

Volgens Langenbach zijn de financiële cijfers tot en met oktober 2016 positief. Ook kwamen er in het  eerste halfjaar kwamen van 2016 7 procent meer patiënten naar het Spijkenisse MC. Op Zorgkaart Nederland heeft Spijkenisse MC een score van 8,7.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Westdijk

9 december 2016

Is het niet is tijd om met alles wat men van plan is met de zorg voor het rvp zh een specialistischteam op te zetten voor de ziekenhuis verplaatste zorg , thuis dialyse terminale zorg intra muraal voor wat men van plan is, voor iedereen op voorne putten.?
Gebeurd wel in rotterdam maar die willen niet naar de eilanden.
Wij zijn de dupe .De vraag word alleen maar meer.
Ik ben werkzaam als specialistisch verpleegkundige
.woonachtig spijkenisse.en ook op de eilanden tot deze vanwegen bezuiniging werd afgestoten

Top