Finance

Gilde Healthcare Partners start met nieuw groeikapitaalfonds

Gilde Healthcare Partners, een investeringsmaatschappij gespecialiseerd in de healthcare sector, lanceert een nieuw groeikapitaalfonds gericht op innovatieve dienstverleners in de zorg. Het fonds zal investeren in gespecialiseerde klinieken, ouderenzorg, preventie, laboratoria en andere diensten in de zorg.

Groei faciliteren

Het fonds speelt in op het tekort aan bankfinanciering in de zorgsector en zal groeikapitaal verschaffen aan snelgroeiende ondernemingen in Nederland en omringende landen. “We zien de succesvolle lancering van dit fonds in het huidige economische klimaat als een validatie van onze strategie”, zegt Jasper van Gorp, Investment Director van het fonds. “Met onze hands-on, gespecialiseerde investeringsaanpak, kunnen we de groei faciliteren van uiteenlopende zorgbedrijven. De zorgsector is volop in beweging en met het Gilde Healthcare Services fonds bieden we onze investeerders een unieke kans om te participeren in snelgroeiende dienstverleners.”

50 miljoen euro

Gilde Healthcare Services is een van de weinige fondsen die in 2009 van start zijn gegaan. De investeerders in Gilde zijn institutionele partijen en private investeerders zoals family offices. Gilde is nog in gesprek met additionele investeerders en verwacht dat de omvang van het fonds in de loop van 2010 meer dan 50 miljoen euro zal bedragen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top