Finance

Fundament vecht aanklacht miljoenenfraude aan

Zorgbedrijf Fundament Dragers in Zorg uit Houten, dat verdacht wordt van miljoenenfraude met pgb-budgetten, vecht de beschuldigingen aan. Donderdag stonden het bedrijf en het zorgkantoor van zorgverzekeraar Zilveren Kruis opnieuw voor de rechter.

In het voorjaar deed de politie invallen in een woning en kantoren van de eigenaren van het bedrijf in Amersfoort en in Utrecht. Fundament is er in 2014 mee gestopt. Het bedrijf had circa honderd cliënten, voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking. Sommigen konden niet lezen. Fundament deed alle administratie voor de cliënten en zou in hun naam subsidies hebben aangevraagd waar geen of nauwelijks zorg voor werd geleverd.

Fundament heeft op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) documenten opgevraagd bij het zorgkantoor. Het Houtense zorgbedrijf wil aantonen dat Zilveren Kruis te streng is geweest en dat de verzekeraar declaraties van vergelijkbare zorgbedrijven op een andere manier behandelt. Daartoe waren documenten, zoals interne richtlijnen, e-mails en externe correspondentie opgevraagd, zo meldt het AD. 

Volgens Zilveren Kruis zijn die documenten er niet en worden declaraties beoordeeld op basis van wetgeving en jurisprudentie. De rechtbank zei donderdag dat maar moeilijk te kunnen geloven. De rechter doet volgende maand uitspraak in de procedure. Het politieonderzoek naar de vermeende fraude loopt, nog aldus het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top